Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek méregtelenítésről képes leírás - Méregtelenítés.tlap.hu
részletek »

Cikkek méregtelenítésről - Méregtelenítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: meregtelenites.tlap.hu » Cikkek méregtelenítésről
Keresés
Találatok száma - 28 db
A medvehagyma, mint méregtelenítő

A medvehagyma, mint méregtelenítő

Aki nem tudja, mi is az a medvehagyma, vagy aki tudja, de több információt szeretne róla, annak ajánlom figyelmébe ezt az oldalt. A medvehagyma, más néven sásihagyma, poszhagyma, vadfokhagyma - "medve gyógyhatású erővel" rendelkező növény, amit megtalálunk Magyarországon is bükkösökben, tölgyesekben, gyertyános erdőkben. A mai időkre talán kissé feledésbe merült ez a rendkívüli gyógynövény, azonban az utóbbi pár évben megsokszorozódott az érdeklődés eme növény, a medvehagyma iránt. A medvehagymából nagyon finom ételek készíthetők, sőt, még tartósítani is lehet, hogy gyógyhatását ne csak a szezonjában élvezzük. Február végétől április végéig szinte "szüretelhető", még virágzás előtt. Április végén, májusban virágzik, ekkor már gyűjtése nem célszerű, hiszen a legtöbb hatóanyagot akkor tartalmazza a növény, amikor még nem hajt virágot.

A méregtelenítés mítusza

A méregtelenítés mítusza

Tested - bár valóban sokszor feleslegesen terheled - nem hulladéklerakó. Ha egészségesen táplálkozol, és természetes eredetű élelmiszereket fogyasztasz, ezen túl pedig nem mérgezed magad szándékosan, szervezeted elvégzi a szükséges feladatokat!

Az Ojibwa indiánok teája - méregtelenítés

Az Ojibwa indiánok teája - méregtelenítés

Ez a webhely elsősorban a Canadian Essence teát mutatja be, amely lényege a méregtelenítés és, hogy miért fontos az a szervezetünknek. Érdekes cikkek és információk arról, hogy mit tartalmaz a Canadian Essence tea, hogy mire jó, kik azok az Ojibwa indiánok, a teájukról és magáról a méregtelenítésről olvashatunk.

Diéták és méregtelenítés.

Diéták és méregtelenítés.

A honlapnak köszönhetően olyan diétákat ismerhetünk meg, amelyek segítségével hatékony lehet a súlycsökkenésünk. A diétát a legtökéletesebb, ha a méregtelenítéssel kezdjük. A méregtelenítésben a legfontosabb teendő a bőséges folyadék bevitel a szervezetünkbe, amelynek köszönhetően a szervezetünkből távozik a salakanyag és a méreganyagok. Emellett fontos a heti rendszeres mozgás, hiszen az anyagcsere megfelelő működéséhez elengedhetetlen a mozgás is. A többi fontos lépésről részletesen olvashatsz a honlapon.

Fájdalmas elsavasodás?

Fájdalmas elsavasodás?

2 héttel ezelőtti "Közérthetően: lúgosító ételek" fordításom feltöltése után örömmel láttam, hogy magyarul is megjelent egy részletes leírás a témában. Ajánlom elolvasását. A helytelen táplálkozás nem csak az emésztő- és az érrendszert, de az ízületeket és csontokat is tönkreteszi. Az ízületekben az elmúlt negyven év tette a legnagyobb károkat. Csak nemrég bizonyosodott be, miért rombolják a modern ételek mozgásszerveinket. Miért ennék bogyókat? Nem furcsa, hogy a Föld legértelmesebbnek tartott lénye, az ember az egyetlen főemlős, akinek meg kell tanítani, hogy mit egyen? A feladat azért is nehéz, mert az ideális táplálék csaknem elérhetetlen. Lassan megint gyűjtögető életmódot folytatunk, bogyókat eszünk. Csakhogy a gyűjtögetés színtere nem az erdő, hanem a gyógyszertárak és drogériák polcai, a "bogyók" pedig a kapszulák, tabletták és pirulák. Mert a szükséges rostok, vitaminok és ásványi anyagok nem állnak rendelkezésünkre ott, ahol lenniük kellene: a kapható élelmiszerekben. Ez az egyik oka az ízületi betegségek és fájdalmas mozgásszervi problémák tömeges elterjedésének is - állítják azok az orvosok, akik a helyes táplálkozás egyik alapkövének tekintik ételeink megfelelő sav-bázis arányát.

Fókuszban a méregtelenítés!

Fókuszban a méregtelenítés!

Egy olyan világban, ahol minden nap a testünk számára idegen anyagok kerülnek a szervezetünkbe, időszakosan szükségünk van tisztulásra, szervezetünk nagytakarítására. Ezt sokan érezzük is, hisz a különböző méreganyagok megterhelik minden egyes szervünket. Bár legnagyobbrészt a zsír- és izomszövetekbe képesek lerakódni, rontják az emésztésünket, nehezítik a máj működését, megterhelik a veséket, a légzőrendszert, sőt bőrelváltozásokat is okoznak. A szervezet egyik reakciója, ezen anyagok gyors megkötésére, hogy nyákfelszaporodást okoznak, ami eldugíthatja orr- és melléküregeinket is, és megvastagítja a bélnyálkahártya belső rétegét is, ami felszívódási zavarokhoz vezethet. A méregtelenítő eljárások célja, hogy időnként semlegesítsük és eltávolítsuk a lerakódott toxinokat, mint ahogy a port is letöröljük időnként lakásunk eldugott zugaiban. Előzzük meg a mérgek felhalmozódását Az elsődleges és legfontosabb feladat itt is a megelőzés, tehát az életmódi elemek megváltoztatásával meg kell akadályoznunk a toxikus anyagok felhalmozódását. Elcsépelten hangzik ugyan, de igaz, hogy mérsékelni kell a környezeti ártalmakat a túlságosan feldolgozott ételek, az alkohol, a dohányzás, a kozmetikai szerek stb. fogyasztásának, használatának mérséklésével.

Hogyan kell méregteleníteni?

Hogyan kell méregteleníteni?

A méregtelenítés során a testünkben felhalmozódott káros anyagoktól és toxinoktól szabadulhatunk meg. Számos olyan módszer van, amellyel méregteleníthetjük a szervezetünket, most ezek közül írunk le néhányat, hogy ne csupán egészségünket, de szépségünket is megőrizzük...Ügyeljünk rá, hogy elég folyadékot igyunk. Ha nem végzünk tisztítókúrát, akkor is naponta igyunk meg másfél-két liter folyadékot.Ha valamilyen betegségben szenvedünk vagy gyógyszert szedünk, konzultáljunk az orvosunkkal, mielőtt méregtelenítő kúrába kezdenénk.

Kímélő méregtelenítés

Kímélő méregtelenítés

Egy jó méregtelenítés után hatékonyabb lesz a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcseréje, erősebb az immunrendszere és javulni fognak szervezetének regenerációs folyamatai is. Mese nincs! A szemétnek mennie kell! Méregtelenítés, tisztítókúra, hogy mehessen végre aminek mennie kell!A szervezetünkben évente négy kilógrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszereinkből, rovarirtókkal kezelt növényeinkből, klórozott ivóvizünkből, a szennyezett levegőből, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményeinkből. Ezek a méreganyagok rendkívüli mértékben megnehezítik szervezetünk működését. Testünk azonban képes a megtisztulásra, különösen, ha ebben a segítségére sietünk...

Lefogyni - méregtelenítő cikkek

Lefogyni - méregtelenítő cikkek

Rengeteg cikket találsz méregtelenítés témában, kezdve az őszi 'nagytakarításig', a böjttől a méregtelenítő receptekig. Külső és belső méregtelenítés, béltisztítás szőlővel, és még sok cikk azoknak, akik méregtelenítő kúrát szeretnének tartani, de nem tudják, hogyan is kezdjenek neki.

Hirdetés
Lúgosítás a kortalanság útja

Lúgosítás a kortalanság útja

Sokáig nem foglalkoztam a lúgosítás gondolatával, úgy éreztem nem olyan fontos a téma, inkább csak egy újabb táplálkozási irányzatnak tartottam, amiről úgy gondoltam, majd egyszer megállapítják, hogy hát jó dolog ugyan, de nem életbevágó, és nélküle is lehet egészségben élni 100 évig is. Aztán egyre több anyag akadt a kezembe, és felnyitotta a szememet. Biztos hallottál már róla Te is, hogy számos betegségnek a szervezet elsavasodása az oka, így is fogalmaznak: csak egyfajta betegség létezik. Ebből az egyfajta betegségből indul aztán ki minden nyavalya. Ez az egy betegség: az elsavasodás.

Méreganyagok és elhízás

Méreganyagok és elhízás

Gyakori oka az elhízásnak a túlzott méreganyag bevitel. Nem feltétlenül a méregként meghatározott anyagokra gondolunk, hanem azokra az anyagokra, melyek emészthetetlenek, befolyásolják szervezetünk működését, sokszor módosítják az egész emésztőrendszert, vagy szervezetünk más működési területeire vannak káros hatással. Ezek az anyagok nagyon sok élelmiszerben megtalálhatók. Ilyenek az aromák, tartósítószerek, édesítőszerek, állományjavító anyagok, színezékek, és amikről még valószínűleg nem is tudunk. Manapság már rendelkezünk azzal az előnnyel, hogy az élelmiszereken fel vannak tüntetve az összetevők.

Méregtelenítés ésszel

Méregtelenítés ésszel

A méregtelenítés, vagyis böjt, lehet drasztikus és szigorú, de inkább válasszuk olyan formáját is, amely beleilleszthető mindennapjainkba, és amelyet áldozatok nélkül - egy kis figyelemmel - akár egész évben megtarthatunk. Egy böjtös nap is több a semminél. Ilyenkor a szervezetet legalább egy napra tehermentesítjük a táplálékfeldolgozás alól, kikerülnek a szervezetből a salakanyagok és mérgek. Ünnepek, lakomák, kiadós vacsorák vagy poháremelgetős, cigarettafüstös esték után különösen jót tesz a böjt, mert regenerálja a szervezetet.

Méregtelenítés felsőfokon!

Méregtelenítés felsőfokon!

A méregtelenítés és ezáltal az immunrendszer erősítés igen fontos tényező a mai társadalomba, mivel sok ? sok méreganyaggal vagyunk tele zsúfolva a mindennapjainkban. Ezentúl nagyon sok betegség forrása is lehet, a méregtelenítés hiánya , tehát fontos tényező az egészség megőrzés szempontjából is. Minden amit a méregtelenítésről tudni érdemes! Hasznos cikkek, amiket összegyűjtöttünk a méregtelenítés témakörében. Szeretnénk segítséget gyújtani azoknak akik érdeklődnek a téma iránt.!! Az oldalon még számos más jellegű témával is találkozhatsz hasznos olvasmányokkal, de érdemes vissza is nézned mert naponta frissül az oldal!

Méregtelenítés fűszerekkel és teával

Méregtelenítés fűszerekkel és teával

Az ételekkel együtt káros anyagok is kerülnek az asztalra, s onnan a szervezetbe. Életünk folyamán 50 kg szennyező anyag megy át a szervezetünkön, ebből nagyjából 25 kg rakódik le a belső szerveinkben. Épp ezért elengedhetetlen a méregtelenítés.

Méregtelenítés kívül-belül

Méregtelenítés kívül-belül

Szervezetünkben évente átlagosan négy kilogrammnyi (!) felesleges méreganyag halmozódik fel növényvédő szerekből, élelmiszereink mesterséges adalékanyagaiból, ipari szennyezőanyagokból, háztartási és kozmetikai készítményekből. Testünk-lelkünk egészségének megőrzése érdekében időről időre meg kell ezektől szabadulnunk.

Méregtelenítés ozmózis vízzel

Méregtelenítés ozmózis vízzel

Az ozmózis víz előnyei: Állandó minőségű ivóvíz a vízvezetékrendszer meghibásodása, ökológiai problémák, vagy véletlen vízszennyezés esetén is. Mindig megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll a tiszta, friss ivóvíz. Kiváló tápanyag-szállító, tehát több vitaminhoz és hasznos ásványhoz juthat szervezetünk! Kiváló méregtelenítő! Segít a diétázóknak az előírt étrend betartásában. Kevesebb cukortól is édesebbek lesznek italaink, ételeink. Ideális a teafőzők, vasalók, kávéfőzők vízkőmentes üzemeltetéséhez. Óvja az egészséget, mert nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, szerves kémiai anyagokat, gyomirtót, rovarirtót, műtrágyát, mosószereket, vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus és rákkeltő anyagokat, gyógyszermaradványokat, hormonokat; így nem mérgezi a szervezetünket, valamint a legtöbb eltávolítandó salakanyagot, méreganyagot tudja felvenni és kiüríteni a szervezetünkből.

Méregtelenítés, folyadékpótlás

Méregtelenítés, folyadékpótlás

A méregtelenítés egy nagyon érdekes kérdés. Vegyünk alapul egy teljesen egészséges újszülöttet. Gyermekkora első pár évében általában egészséges, néha náthás vagy influenzás, de nincs különösebb komoly betegsége. Az idő elteltével, manapság egyre korábban, már tizenéves korban, előjönnek különböző problémák. Jelenleg sajnos igen gyakori, hogy még a húsz éves kort sem tölti be egy ember, máris több betegséget fel tud sorolni, amiben szenved, és nem érzi magát optimálisan a bőrében. Mi lehet ennek az oka?

Tuti menü