Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tisztítókúra, tavaszi takarítás képes leírás - Méregtelenítés.tlap.hu
részletek »

Tisztítókúra, tavaszi takarítás - Méregtelenítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: meregtelenites.tlap.hu » Tisztítókúra, tavaszi takarítás
Keresés
Találatok száma - 10 db
A legtutibb tavaszi béltakarítók és májerősítők

A legtutibb tavaszi béltakarítók és májerősítők

Mint a virágok, úgy nyílsz ki te is tavasszal. Tested felfrissülésre, lelked új élményekre, szerelemre vágyik. Ahhoz azonban, hogy befogadd az újat, el kell engedned mindazt, amire már nincs szükség. Először is a szervezetedben felhalmozódott mérgeket.

A salaktalanítás helyes módszere

A salaktalanítás helyes módszere

Méregtelenítünk, főként tavasszal, hiszen a tavasz a megújulás, újjászületés időszaka. Célunk a szervezetünk salaktalanítása is, megtisztulni a szervezetünkben lévő lerakódott salaktól, hulladéktól. Sokszor csak gondolunk egyet és hűbelebalázs módjára nekiállunk, pedig ez akár veszélyeket is rejt magában, főleg a túlságosan elsalakosodott emberek esetében. Először is nézzük meg, mi a salak, salakanyag? A salakanyag, ami a szervezetünkben lerakódik és felhalmozódik (akár élethosszig is), nem más, mint a szervezet által már közömbösített testünkbe jutott savak.

Citromkúra

Citromkúra

Tavasszal és ősszel, a tisztítókúrák idején ajánlott elvégezni az egyik legkitűnőbb méregtelenítő kúrát, a citromkúrát. A citromkúra alatt nem csak nagy mennyiségű c-vitaminnal, természetes savval és ásványi anyagokkal látjuk el a szervezetet, segítségével hatékonyan távolíthatjuk el a szervezetben lerakódott méreganyagokat. A citrom kalcium és foszfortartalma is magas, így csontjaink egészségmegőrzésében is szerephez jut. A kúra szabályai egyáltalán nem bonyolultak, könnyen megjegyezhetőek - így bárki könnyen elvégezheti.

Így válassz tisztítókúrát

Így válassz tisztítókúrát

A tisztítókúrákról a legtöbbünknek a hosszú léböjt és a szigorú tilalmak jutnak eszünkbe, és már el is megy a kedvünk az egésztől. Pedig nem feltétlenül kell hosszú napokig vízen tengődnünk, hogy egy kis lélegzethez juttassuk a szervezetünket.

Megkönnyebbülés - tavaszi tisztító kúra

Megkönnyebbülés - tavaszi tisztító kúra

A karácsony az ajándékozás mellett a vendégjárás, az evés-ivás, a nagy lakomák ünnepe. Rántott hal, töltött káposzta, torta, bejgli... Utána jön a tavasz, majd a farsang, ami szintén nem a böjtről, diétáról híres. Ám húsvét előtt sokan próbálnak könnyíteni magukon, s igyekeznek megszabadulni a felszedett feleslegtől. Ehhez adunk most könnyen megvalósítható tippeket. Tavasszal gondoljunk a téli ünnepek alatt minden földi jóval megterhelt szervezetünkre is, mert bizony ilyenkor mindenkire ráfér egy belső tisztító, salaktalanító kúra! Testünk meg fogja hálálni erőfeszítéseinket: frissebbek, jobb kedvűek leszünk.

Hirdetés
Nagy tavaszi méregtelenítés

Nagy tavaszi méregtelenítés

Ha tavasz, akkor méregtelenítés, feltöltődés, regenerálódás. Akár fogyókúráddal is egybekötheted. Nem tudod, hogyan csináld? Segítünk! Sokan azt hiszik, hogy a szervezet megtisztulása természetes és spontán folyamat. Ez akkor igaz, ha harmóniában élünk a természettel ...

Tavaszi méregtelenítés medvehagymával

Tavaszi méregtelenítés medvehagymával

Március és május között, lombos erdeink alját zöld szőnyegként terítik be a medvehagyma ligetek. Levelei illata nagyon hasonlít a fokhagymáéhoz, de annál valamivel lágyabb. A népi gyógyászatban gyomor, bél, és vértisztító hatása miatt, valamint légúti betegségek ellen használták. A nagyvárosi emberek számára igazi kincs, mert kitisztítja a szervezetből az ólmot. A medvehagyma nem csak egészséges, de remek fűszernövény is egyben. Konyhai felhasználásának csak a fantáziánk, és az ízlésünk szab határt. De mivel csak rövid ideig beszerezhető, időben gondoskodjunk a tartósításáról.

Tavaszi méregtelenítés, béltisztítás, megújulás

Tavaszi méregtelenítés, béltisztítás, megújulás

A tavasz a megújulás szimbóluma, amikor újjáéled a természet, melegszik az idő, és mi is készen állunk a megújulásra. A tavaszi méregtelenítés a húsvéti böjt modern változata. A böjt évezredeken keresztül minden társadalomban fontos szerepet töltött be ? nem csupán a legtöbb vallás egyik alapköve, de a legősibb gyógymód is, ez az ideális évszak az emberi szervezet felfrissítésére is. A fő cél az anyagcsere tehermentesítése, a szervezetben felhalmozott salakanyagok kiválasztásának elősegítése bőséges folyadékfogyasztással egybekötve. Sokan azt hiszik, hogy a szervezet megtisztulása természetes és spontán folyamat. Ez akkor igaz, ha valaki tökéletes harmóniában él a természettel: friss levegőt szív, kizárólag természetes táplálékot vesz magához, fizikailag aktív, és nem hódol be a civilizáció luxusának. Eleget tudsz tenni ezeknek a feltételeknek? Ha igen, akkor a természet könnyebben gondoskodik szervezeted megtisztításáról. Ha nem, úgy ez a feladat rád hárul!

Tavaszi tisztítókúra

Tavaszi tisztítókúra

Télen hajlamosabbak vagyunk nehéz ételeket fogyasztani, egyrészt mivel azok fűtőértéke magas, másrészt mert friss gyümölcsöt, zöldséget nem nagyon lehet kapni. Tavasszal ezért javasolt egy általános tisztítókúrát tartani, hogy szervezetünk megszabaduljon a felhalmozódott mérgektől. De hogyan kezdjünk hozzá?

Hirdetés
Tisztítókúrák

Tisztítókúrák

Miért van szükség tisztítókúrára, méregtelenítésre, böjtre? Nap mint nap számtalan külső és belső méreggel találkozunk, például a szennyezett levegő belégzése miatt illetve az emésztés és anyagcsere melléktermékeként. Ha elég erős a szervezet kiválasztó és immunrendszere, szervei ( bőr, vese, vastagbél) tökéletesen működnek, a szervezet képes arra, hogy biztonságosan megszabaduljon a mérgektől. Ha valamely eleme károsodik, abban az esetben a szervezet mérgeződik, amelynek következtében károsodnak a szervek, kialakulnak a betegségek. Mit kell tennünk, hogy ne mérgeződjünk? Egészséges környezetet kell biztosítanunk magunk számára! Védekeznünk kell a káros környezeti hatásoktól tisztított vízzel, egészséges kozmetikumokkal, egészséges, teljes értékű, allergiamentes táplálékokkal, táplálék-kiegészítőkkel. Szervrendszereink megtisztítása, egészségesen tartása azért fontos, hogy a tápanyagok jól felszívódjanak és a betegségek kórokozói ne találjanak otthonra szervezetünkben.

Tuti menü